keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Kaupan kassat

Kaupassa asiointi on aina yhtä mukavaa. Kassalle siirtyessäsi joudut jonottamaan helvetin kauan, koska saita kauppias pitää vain yhtä kassaa auki. Jonotusaika pitenee, kun tulee vanhuksen vuoro ostaa tavaransa. Siinä se vanha sammakko sitten esittelee lapsenlapsenlapsien kuvia ja kertoo, mitä naapurin Vilma kertoi eilen. Seuraavaksi se sitten kaivaa jotain kuponkeja ja yrittää niitä tyrkyttää kassalle, ei perkele.

Seuraavaksi vuorossa onkin Simo somali, joka ei osaa suomea paskanvertaa. Ja miksi pitäisikään osata, kun kelasta ja sossusta saa kaavakkeet suoraan viidakkoapina kielellä. Siinä se sitten yritttää parhaansa mukaan kommunikoida ja eihän siitä tule vittuakaan.

Myös naapurin Rainer on löytänyt tiensä kaupan jonoon. Hänen taskustaan paistaa suklaapatukka ja näinollen kassavirkailija soittaa kauppiaan paikalle. Läski sika lyllertää takahuoneesta vartin verran paikalle ja vie Rainerin mukanaan. Tästä lähtien kauppias tunnetaan rasistina, koska eihän suomessa saa syyttää ulkomaalaisia mistään.

Pikkuhiljaa rupeaa vihdoin olemaan oma vuoroni, eihän tässä ole jonotettu kuin puoli tuntia. Sekin saatanan aika ainoastaan litran maidon takia. Edessä vielä joku tyhmä lumppu, joka ei tietenkään osaa laittaa ostoksiensa perään sitä kapulaa, joka erottaa ostokset toisistaan. Itse en siihen tietenkään ylety, koska tämä lehmä painaa elefantin verran ja sen paita on kokoa puolijoukkueteltta. Takana olevaakin varmaan vituttaa, koska en saa aikaiseksi laittaa kapulaa tiskille, mutta eihän se ole minun vika.

Pääsen vihdoin kassalle ja huomaan jälleen kerran, että vaikka kassa on kaikkia muita tervehtinyt, niin minä jään väliin. Mitä helvettiä tämä taas tarkoittaa, onko tuolla koulunsa kesken jättäneellä kyrvällä muka varaa valita, että ketä hän tervehtii? Ottaen huomioon, että tämä kuuluu hänen työtehtäviin, voidaan todeta, että hän hoitaa jopa näin helpon työn helvetin huonosti. Ilmeisesti hän nyt vain sattuu pitämään itseään minua parempana. Siinähän arvioit ulkonäön perusteella senkin suvaitsematon paska.

Lopuksi sitten noutamaan maitotölkki hihnan päädystä, kun ei tuo saatanan idiootti tajunnut antaa sitä suoraan käteen. Kuulen vaimeasti, kuinka kyrpäkassan suusta kuuluu "päivää" seuraavan asiakkaan kohdalla. Mieleni tekisi haistattaa kassalle paskat, mutta tyydyn kävelemään ulos kaupasta kaatosateeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti