keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Näkymättömät saukot

Oletteko koskaan käyneet korkeasaaressa ja huomanneet, että osa luvatuista eläimistä puuttuvat? Suurin korkeasaaren kusetus lienee saukot, joita en ole ikinä elämäni aikana nähnyt kyseisessä eläintarhassa. Ottaen huomioon häkin suhteellisen pienen pinta-alan ja saukon koon, pitäisi tämän havaitseminen olla suhteellisen helppoa. Joku, joka on joskus saukon nähnyt ja ehkä jopa kuvannut, voi ilmoittautua ja laittaa valokuvan tulemaan sähköpostiini. Älkää kuitenkaan sekoittako saukkoa viereisessä aitauksessa asuvaan vesikkoon.

Jo pienenä vanhempani veivät minut vähintään kerran vuodessa korkeasaareen. Joskus 14 ikävuoden jälkeen käyntien määrä suunnilleen puolittui, mutta olen silti käynyt vähintään joka toinen vuosi. Koko tänä aikana en ole ikinä nähnyt sitä saatanan saukkoa, jonka pitäisi kyseisessä aitauksessa asua. Pitäisi varmaankin ilmiantaa koko korkeasaari asiakkaiden huijauksesta kuluttaja-asiamiehelle. Siten saisin selvyyden siitä, onko tätä otusta olemassakaan kyseisessä eläintarhassa.

Pitää vielä lisätä aihetta hieman sivuuttaen, että pääkaupungin eläintarhaksi korkeasaari on aivan helvetin epäonnistunut. Esimerkiksi korkeasaaren kuiteissa on aina kirahvin kuva, vaikkei siellä ole ainuttakaan kirahvia. Itselleni sanasta "eläintarha" tulee ensimmäisenä mieleen elefantti. Missä helvetissä on korkeasaaren elefantti? Jopa Liedossa olevassa pirun köyhässä zoolandiassa on elävä elefantti. Ja vaikka korkeasaari kovasti väittää tekevänsä yhteistyötä WWF:n kanssa eläintensuojeluasioissa, on kaikki korkeasaaressa myytävät WWF:n pehmolelut vaihtuneet erittäin halvan ja laaduttoman näköisiksi, jotka todennäköisesti valmistetaan kiinassa lapsityövoimalla. Mistä tämä mahtaa johtua? Ilmeisesti rahantulo on kaikista tärkein tässäkin asiassa, sillä joka helvetin nurkkaan on laitettu jokin rahojenkeräysastia, joka on leikattu jonkin eläimen muotoiseksi ja se houkuttelee paikalle lapsia. Vanhemmat lienevät sitten todella vittuuntuneita, kun 30 euron sisäänpääsyn lisäksi erillisiin keräyslippaisiin on mennyt 50 euroa.

Saukon etsintä jatkukoon..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti